Kremaste Shirataki testenine s špinačo

15. 6. 2017

Sestavine

  • 2
    paketa ASIATICA Shirataki testenin (poljubne oblike)
  • 1
    čebula (nasekljana)
  • 1
    žlica mandljevega olja
  • 1
    strok česna (nasekljan)
  • 1
    skodelica kuhanega fižola
  • 1/3
    preostanka vode, v kateri smo kuhali fižol
  • 1
    skodelica sojinega ali kokosovega mleka
  • 2
    žlici limoninega soka
  • sol, poper in čili
  • 1/2
    glave cvetače (grobo nasekljane)
  • špinača

Navodila

  1. Pripravimo shirataki testenine.
    (SHIRATAKI testenine odcedimo, speremo pod tekočo vodo, jih 2 min kuhamo v vreli vodi in jih za tem popolnoma osušimo npr. v kuhinjski krpi ali jih suho pražimo 2 min brez dodanega olja, da voda popolnoma izpari, medtem pa jih neprestano mešamo. Ta korak bo shirataki testenine nekoliko omehčal in pripomogel, da se bodo bolje povezale z omako ter prevzele njen okus.)

  2. V veliki posodi zmešamo cvetačo, čebulo in česen. Dodamo olje in posolimo. Vse skupaj popečemo na peki papirju.

  3. Ko je cvetača pečena jo stresemo v palični mešalnik ter dodamo kuhan fižol, vodo, mleko, limonin sok, papriko ter poper in zmešamo, da zmes postane gladka.

  4. V vodi skuhamo špinačo in jo pomešamo z omako.

  5. Testenine prelijemo z omako in postrežemo.

  6. Dober tek!