Kremaste Shirataki testenine s špinačo
Sestavine
Navodila
Pripravimo shirataki testenine.
(SHIRATAKI testenine odcedimo, speremo pod tekočo vodo, jih 2 min kuhamo v vreli vodi in jih za tem popolnoma osušimo npr. v kuhinjski krpi ali jih suho pražimo 2 min brez dodanega olja, da voda popolnoma izpari, medtem pa jih neprestano mešamo. Ta korak bo shirataki testenine nekoliko omehčal in pripomogel, da se bodo bolje povezale z omako ter prevzele njen okus.)V veliki posodi zmešamo cvetačo, čebulo in česen. Dodamo olje in posolimo. Vse skupaj popečemo na peki papirju.
Ko je cvetača pečena jo stresemo v palični mešalnik ter dodamo kuhan fižol, vodo, mleko, limonin sok, papriko ter poper in zmešamo, da zmes postane gladka.
V vodi skuhamo špinačo in jo pomešamo z omako.
Testenine prelijemo z omako in postrežemo.
Dober tek!