Juha s Shirataki testeninami in škampi

11. 11. 2016
Št. serviranj 4

Sestavine

  • paketa ASIATICA Shirataki testenin (poljubne oblike)
  • 1
    žlička česna v prahu
  • 1
    žlička ingverja v prahu
  • 1/2
    brokolija
  • 1
    zelena ali rdeča paprika
  • gramov kuhanih škampov
  • jušna osnova (zelenjavna)
  • žlička nasekljanega čilija
  • žlička sezamovega olja

Navodila

  1. Pripravimo Shirataki testenine.
    (SHIRATAKI testenine odcedimo, speremo pod tekočo vodo, jih 2 min kuhamo v vreli vodi in jih za tem popolnoma osušimo npr. v kuhinjski krpi ali jih suho pražimo 2 min brez dodanega olja, da voda popolnoma izpari, medtem pa jih neprestano mešamo. Ta korak bo shirataki testenine nekoliko omehčal in pripomogel, da se bodo bolje povezale z omako ter prevzele njen okus.)

  2. V ponvi na repičnem olju popečemo česen in ingver.

  3. Dodamo brokoli in papriko. Pokrijemo in kuhamo 4 minute, da se zelenjava zmehča.

  4. Dodamo škampe in kuhamo še minuto.

  5. V ponev damo še jušno osnovo, koščke čilija in olivno olje.

  6. Dodamo Shirtataki testenine, dobro premešamo in kuhamo še minuto.

  7. Dober tek!