Hladne Shirataki testenine s kozicami in limonsko travo

28. 5. 2018
Št. serviranj 4

Sestavine

  • 4
    paketi ASIATICA Shirataki testenin (poljubne oblike)
  • 450
    g kozic ali škampov (olupljenih)
  • šop limonske trave
  • 1
    svež čili
  • 2
    stroka česna
  • žlička soli
  • žlička sladkorja
  • sezamovo olje
  • 1/2
    kumarice
  • 1
    korenček
  • oreščki
  • koriandrovi listi

Navodila

  1. Pripravimo shirataki testenine.
    (SHIRATAKI testenine odcedimo, speremo pod tekočo vodo, jih 2 min kuhamo v vreli vodi in jih za tem popolnoma osušimo npr. v kuhinjski krpi ali jih suho pražimo 2 min brez dodanega olja, da voda popolnoma izpari, medtem pa jih neprestano mešamo. Ta korak bo shirataki testenine nekoliko omehčal in pripomogel, da se bodo bolje povezale z omako ter prevzele njen okus.)

  2. Pripravimo zelenjavo. Kumarico in korenček operemo ter ju narežemo na kolobarje. Nasekljamo česen in čili. Koriander in limonsko travo operemo in jo prav tako nasekljamo.

  3. Kozice popečemo skupaj s česnom in čilijem na sezamovem olju.

  4. Testenine nadevamo s svežo zelenjavo ter kozicami. Za na konec nasekljamo še oreščke in jih posujemo po jedi. Za lep izgled dodamo še liste koriandra.

  5. Dober tek!