Aromatična juha s svinjino in Shirataki testeninami

24. 4. 2018

Sestavine

  • 1
    paket ASIATICA Shirataki testenin (poljubne oblike)
  • 1
    večja čebula
  • 2
    stroka česna
  • 1
    palčka cimeta
  • 1
    žlička semen navadnega komarčka
  • 2
    cm svežega ingverja
  • 1
    kocka jušne osnove (piščančje)
  • 2
    žlici sezamovega olja
  • 200
    g svinjskega mesa
  • sol in poper
  • svež koriander
  • arašidi
  • brokoli
  • limeta

Navodila

  1. Pripravimo shirataki testenine.
    (SHIRATAKI testenine odcedimo, speremo pod tekočo vodo, jih 2 min kuhamo v vreli vodi in jih za tem popolnoma osušimo npr. v kuhinjski krpi ali jih suho pražimo 2 min brez dodanega olja, da voda popolnoma izpari, medtem pa jih neprestano mešamo. Ta korak bo shirataki testenine nekoliko omehčal in pripomogel, da se bodo bolje povezale z omako ter prevzele njen okus.)

  2. Čebulo olupimo in jo narečemo na rezine, olupimo in zdrobimo česen ter umijemo in nasekljamo zelenjavo.

  3. Wok segrejemo na srednjo temperaturo in v njem popečemo čebulo. Dodamo čili, česen, cimet in komarček ter mešamo približno eno minuto. Dodamo še ingver ter jušno osnovo in zalijemo.

  4. Začinimo svinjino in jo popečemo v drugi ponvi. Ko je meso pečeno ga narežemo in ga skupaj s testeninami postavimo v skodelico, v kateri bomo servirali juho. Vse skupaj prelijemo z juho in okrasimo s koriandrom.

  5. Dober tek!