Aromatična juha s svinjino in Shirataki testeninami
Sestavine
Navodila
Pripravimo shirataki testenine.
(SHIRATAKI testenine odcedimo, speremo pod tekočo vodo, jih 2 min kuhamo v vreli vodi in jih za tem popolnoma osušimo npr. v kuhinjski krpi ali jih suho pražimo 2 min brez dodanega olja, da voda popolnoma izpari, medtem pa jih neprestano mešamo. Ta korak bo shirataki testenine nekoliko omehčal in pripomogel, da se bodo bolje povezale z omako ter prevzele njen okus.)Čebulo olupimo in jo narečemo na rezine, olupimo in zdrobimo česen ter umijemo in nasekljamo zelenjavo.
Wok segrejemo na srednjo temperaturo in v njem popečemo čebulo. Dodamo čili, česen, cimet in komarček ter mešamo približno eno minuto. Dodamo še ingver ter jušno osnovo in zalijemo.
Začinimo svinjino in jo popečemo v drugi ponvi. Ko je meso pečeno ga narežemo in ga skupaj s testeninami postavimo v skodelico, v kateri bomo servirali juho. Vse skupaj prelijemo z juho in okrasimo s koriandrom.
Dober tek!